Αρχική > Sportexpo: Πετυχημένη παρουσία και Μνημόνιο Συνεργασίας των "4"

Sportexpo: Πετυχημένη παρουσία και Μνημόνιο Συνεργασίας των "4"

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 07:58

Χιλιάδες παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο και το γήπεδο 5χ5 της Ε.Π.Ο. τις τέσσερις μέρες της διεθνούς αθλητικής έκθεσης Sportexpo, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Υπεγράφη "Μνημόνιο συνεργασίας" για τη συνυποψηφιότητα των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών για Euro 2028, Μουντιάλ 2030.

Πλήθος επισκεπτών στους χώρους της Ομοσπονδίας και το Σάββατο 13/04, τελευταία μέρα της έκθεσης. Εκατοντάδες παιδιά, ομάδες ακαδημιών, αλλά και οικογένειες με τα νεαρά τους μέλη, βρέθηκαν στο περίπτερο και το γήπεδο. Ο τεχνικός διευθυντής της Ε.Π.Ο. κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας και οι συνεργάτες του προπονητές και εκπαιδευτές, προσάρμοσαν το πρόγραμμα, ώστε να αγωνιστούν τόσο τα παιδιά των ακαδημιών, όσο και τα παιδιά που δεν προσήλθαν οργανωμένα. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές/μέλη των team των Εθνικών Ομάδων κκ Φάνης Κατεριανάκης και Νίκος Καρύδας το Σάββατο 13/04 και οι εκπαιδευτές της Ε.Π.Ο. κκ Στέφανος Σοϊλεμές και Γιώργος Βασσάλος, οι οποίοι είχαν την ευθύνη του αγωνιστικού μέρους όλες τις προηγούμενες μέρες, χώριζαν τα παιδιά σε ομάδες ξεκινώντας αμέτρητα διπλά. Η μόνη δυσκολία των προπονητών, ήταν η στιγμή που το ματς έπρεπε να σταματήσει για να αρχίσει το επόμενο. Κανένας και καμμία δεν ήθελε να βγει από το τερέν…Κατά τα άλλα στο "περίπτερο" βρέθηκαν και σήμερα άνθρωποι των Εθνικών Ομάδων. Πέρα από τους κκ. Κατεριανάκη και Καρύδα, την έκθεση επισκέφτηκε και πάλι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Άγγελος Αναστασιάδης, αυτή τη φορά με τον άμεσο συνεργάτη του Στέλιο Γιαννακόπουλο, αλλά και τον διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Άγγελο Μπασινά που δεν έλειψε καμμία μέρα και ώρα από τους χώρους της Ομοσπονδίας στην έκθεση. Τόσο ο κ. Αναστασιάδης, όσο και οι παλαίμαχοι διεθνείς και πρωταθλητές Ευρώπης, νυν στελέχη του team της Εθνικής Ανδρών, μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα και βγήκαν αμέτρητες σέλφι με αγόρια, κορίτσια, αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι πολύ συγκινητικές στιγμές...Η Ε.Π.Ο είχε επίσης τη χαρά να φιλοξενήσει στον εκθεσιακό της χώρο δύο φορείς με τους οποίους συνεργάζεται στο κοινωνικό της έργο, τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τον φορέα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Δραστηριοτήτων Ευπαθών Ομάδων ΕΔΡΑ.Η Ομοσπονδία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Sportexpo με το κεντρικό σύνθημα "Το ποδόσφαιρο που θέλουμε". Ένα ποδόσφαιρο όμορφο ως θέαμα, με ποιότητα και με ανταγωνισμό μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ένα ποδόσφαιρο στο οποίο η βία, σε κάθε μορφή και εκδοχή της, δεν έχει θέση. Η Ε.Π.Ο. με αυτή τη συμμετοχή -όπως και με πολλές άλλες δράσεις- στο πλαίσιο του προγράμματος "Μπάλα παντού", πραγματοποιεί τη δική της παρέμβαση στην κοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο σπορ, κυρίως όμως  είναι κοινωνικό φαινόμενο και μπορεί ως τέτοιο να προσφέρει παιδεία, χαρά, αξίες. Πρωτίστως στα παιδιά, από τα οποία θα προκύψουν οι αυριανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές, αλλά και σε ομάδες συνανθρώπων μας που δίνουν αγώνα ζωής για να σταθούν όρθιοι και να πορευτούν με αξιοπρέπεια, παρά τα προβλήματα υγείας, ψυχικής ή σωματικής. Και το ποδόσφαιρο ως άθλημα είναι δίπλα τους, για να τους στηρίξει στην τιτάνια αυτή τους προσπάθεια.

Άνοιξε ο δρόμος για τη διεκδίκηση

Το Σάββατο 13/04/2019, τελευταία ημέρα της συμμετοχής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη διεθνή έκθεση Sportexpo, δρομολογήθηκε και η πιο σημαντική εξέλιξη για την κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για τη διοργάνωση του Euro 2028 ή του Μουντιάλ 2030: η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τους υπουργούς αθλητισμού των τεσσάρων βαλκανικών χωρών, παρουσία των προέδρων των εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών τους.Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας των τεσσάρων βαλκανικών χωρών, δήλωσε σχετικά: "Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου ενημέρωσαν  τις πολιτικές ηγεσίες του αθλητισμού των τεσσάρων χωρών για τις προδιαγραφές του εγχειρήματος. Με επιμονή και προσπάθεια, ο στόχος είναι εφικτός. Το μήνυμά μας είναι πως οι λαοί των Βαλκανίων συνενώνουν τις δυνάμεις τους με άξονα τον αθλητισμό. Οι θετικές συνέπειες θα είναι πολλαπλές για τις επόμενες γενιές. Έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την περιοχή των Βαλκανίων και τις δυνατότητές της".

   
 • ΟΠΑΠ
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • VODAFONE
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • Nike
  ΧΟΡΗΓΟΣ
 • Ζενίθ
  ΧΟΡΗΓΟΣ
 • AMSTEL
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Orbit
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Prince Oliver
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Metropolitan
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Vdel
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • AMISTIM
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Ostracon
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Human Tecar
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • EthicSport
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Αποστολή
  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΕ