Αρχική > "Πάσα στα θρανία" στην Κάρπαθο‎: "Ζήστε το όνειρο..."

"Πάσα στα θρανία" στην Κάρπαθο‎: "Ζήστε το όνειρο..."

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 06:31

Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν περίπου 300 μικροί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του νησιού, στην τελευταία εκδήλωση του προγράμματος "Πάσα στα θρανία" στα Πηγάδια της Καρπάθου, στους θρύλους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε. της Oμοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Π.Ο. και της Εθνικής του 2004 το τελευταίο διήμερο επισκέφθηκαν το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, προκειμένου να προβάλουν τις Αξίες του ποδοσφαίρου και να συμβάλουν έτσι στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Μαθητές από δύο δημοτικά σχολεία των Πηγαδίων, από το δημοτικό Απερίου και το Ειδικό δημοτικό σχολείο Πηγαδίων υποδέχτηκαν τους "προσκεκλημένους" τους υπό τους ήχους του "we are the champions", ενώ η χορωδία του σχολείου στη συνέχεια ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο.

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι παίκτες που έγραψαν ιστορία βρίσκονται εδώ για να σας πουν ότι το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και κοινωνικό αγαθό και όχι όσα βλέπουμε κάποιες φορές στα γήπεδα. Έχουμε αποφασίσει να βγούμε από τα τείχη της Αθήνας και να το πούμε σε όλη τη χώρα, από τη Γαύδο ως τη Θράκη και από την Κάρπαθο ως το Ιόνιο. Το ποδόσφαιρο έχει διαφορετικό πρόσωπο και το δείχνει... Το ποδόσφαιρο είναι παντού. Ήταν υποχρέωση μας να έρθουμε εδώ και αν χρειαστεί θα το επαναλάβουμε. Είναι καθήκον, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικοποίηση, κρατά τα παιδιά μακριά από τους κινδύνους της καθημερινότητας και τους προσφέρει συγκινήσεις σε υγιές περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε για την τόσο ζεστή υποδοχή και φιλοξενία", είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Γιάννης Γκούμας αποτέλεσαν αντικείμενα εκδηλώσεων λατρείας από τα παιδιά, στα οποία μίλησαν για το ποδόσφαιρο, τη σημασία της ομάδας και της προσπάθειας. "Είναι ευτυχία να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας μαζί σας. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να σέβεστε τον αντίπαλο και να μοιράζεστε με τον συμπαίκτη σας. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, να το ζείτε και να το χαίρεστε, πρωταρχική αξία είναι η συμμετοχή. Αν κάποιος στη συνέχεια ξεχωρίσει, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι αρχίζει η εποχή της σκληρής προσπάθειας και των θυσιών. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και απαιτητικό. Από τους γονείς θέλω να ζητήσω να αφήνουν τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο να τα αφήσουν να ζήσουν το όνειρό τους, γιατί για κάποια από αυτά θα γίνει πραγματικότητα ", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα "Πάσα στα θρανία" έκανε ο διευθυντής εκπαίδευσης της ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενιτσας, πριν μοιραστούν στα παιδιά εκπαιδευτικό υλικό, μπάλες και φανέλες.

Ξεχωριστή παρουσία στη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν η 15χρονη Μαρία Ιωαννίδη, η οποία κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής μας Ομάδας Κορασίδων, παρά το γεγονός ότι στην Κάρπαθο δεν υπάρχει γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Η Μαρία προπονείται και αγωνίζεται με αγόρια και μάλιστα είναι αρχηγός της ομάδας παίδων του Ποσειδώνα Καρπάθου, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μικτών ομάδων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Εκ μέρους της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, αλλά και προσωπικά, ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον Γιάννη Γκούμα για την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψη στην ακριτικότερη ποδοσφαιρική έδρα της παραμεθορίου και τη χαρά που έδωσαν στα σωματεία, τα σχολεία και τα παιδιά του νησιού. Η Κάρπαθος αγαπά το ποδόσφαιρο και το απέδειξε, και οι εκδηλώσεις του διημέρου προέβαλλαν σημαντικά το άθλημα και έδωσαν επιπλέον μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξή του. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για όλους μας", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Διακοφώτης.

Η επίσκεψη στην ακριτική Κάρπαθο ήταν η πρώτη φετινή εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος "Πάσα στα θρανία", που εξελίσσεται για 2η χρονιά με συμμετοχή μαθητών από όλη τη χώρα κι εντάσσεται στον ευρύτερο εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ε.Π.Ο. υπό τον τίτλο "Μπάλα παντού".

Στην επίσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένος, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004-παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Καραγκούνης, Γιάννης Γκούμας και Αντώνης Νικοπολίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Διακοφώτης, τα μέλη της Ε.Ε. κ.κ. Α. Αντωνίου (Αντιπρόεδρος) και Π. Λασκαράκης (Ταμίας), ο διαιτητής UEFA Elite, Τάσος Σιδηρόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενιτσας.

Το πρόγραμμα "Μπάλα παντού"

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υλοποιεί, υπό τον τίτλο «Μπάλα παντού», το μακρόπνοο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα, προσβλέποντας στη διάδοση των ευγενών αξιών του Ποδοσφαίρου σε πλατιά κοινωνικά στρώματα και την οργανωμένη αγωνιστική ανάπτυξή του προς όφελος του ίδιου του αθλήματος και της κοινωνίας.

Ξεχωριστή θέση στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ε.Π.Ο. έχει το πρόγραμμα "πάσα στα θρανία", το οποίο εξελίσσεται για δεύτερη χρονιά σε σχολεία όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται με την αγαστή συνεργασία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας, δεκάδων κοινωνικών φορέων και ειδικών, καθώς και του οργανωμένου ποδοσφαιρικού δικτύου της χώρας: του εξειδικευμένου κι εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά κι εθελοντών που αγαπούν το ποδόσφαιρο.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα "Μπάλα παντού", ΕΔΩ

   
 • ΟΠΑΠ
 • VODAFONE
 • Nike
 • Volton
 • Avance
 • Prince Oliver
 • Coffe Berry
 • Digital Minds
 • AMISTIM
 • Ostracon
 • Medicin