Αρχική > «Σημαντικό βήμα κατά της χειραγώγησης»

«Σημαντικό βήμα κατά της χειραγώγησης»

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 05:27

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου με θέμα τα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που υλοποιεί η Sportradar σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τις επαγγελματικές λίγκες για την πρόληψη του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την πορεία των σεμιναρίων και του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει τρία χρόνια, συμμετείχαν ο Danny Sears (Head of Integrity education) και ο Alex Gerontikos (integrity trainer).

Ο επικεφαλής εκπαίδευσης του προγράμματος ακεραιότητας της Sportradar, Danny Sears, αναφέρει: «’Ως παγκόσμιοι ηγέτες στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων σε αθλητικές ομοσπονδίες ανά τον κόσμο, η Sportradar πιστεύει ότι η δημιουργία διαφημίσεων και φυλλαδίων απλά δεν αρκεί. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς και με την Super και Football League, οι οποίες έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα μεγιστοποιώντας τους τρόπους άμυνας απέναντι στη χειραγώγηση αγώνων.  Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι υποχρεωτική και κάθε συμμετέχων πρέπει να ολοκληρώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης αποδεικνύοντας την κατανόηση του μέσω της αξιολόγησης. Η επιβεβαίωση του ότι οι παίκτες, οι διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι, έχουν την επίγνωση και την ικανότητα να αναγνωρίζουν, να αντιστέκονται και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη προσέγγιση ή συναλλαγή, είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τη  επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος αλλά και για το μέλλον του αθλήματος. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ανάπτυξη του προγράμματος Ακεραιότητας μαζί με την Ε.Π.Ο., την Super League και την Football League, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας ώστε να διαφυλαχθεί το μέλλον του ποδοσφαίρου».

Στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος Ακεραιότητας, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Sportradar για την Ελλάδα, Αλέξανδρος Γεροντικός, επεσήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι  συνολικά 10 ομάδες από την Super και Football League έχουν ήδη παρακολουθήσει το σχετικό πρόγραμμα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου του συνόλου των ποδοσφαιρικών ομάδων. Επίσης, πάνω από 120 συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει και το δεύτερο μέρος του προγράμματος, που αφορά το e-learning.  Έχει διεξαχθεί, ακόμη, ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο Λονδίνο όπου συμμετείχαν δικαστές, εισαγγελείς καθώς και εξειδικευμένος αστυνομικός από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας. Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα, η αποδοχή από τους συμμετέχοντες είναι ιδιαίτερα θετική, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία του προγράμματος». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ SPORTRADAR

Η Sportradar είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατανόηση καθώς και στη διαχείριση της δύναμης των αθλητικών δεδομένων και του ψηφιακού περιεχομένου για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Sportradar παρέχουν το Σύστημα Ανίχνευσης Απάτης (FDS= Fraud Detection System) σε διάφορες ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της AFC, CONCACAF και της UEFA. Αυτό το μοναδικό σύστημα επιτρέπει στην ομάδα ασφαλείας να παρακολουθεί την στοιχηματική συμπεριφορά και τα στοιχηματικά μοτίβα σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και να εντοπίζει τις ύποπτες δραστηριότητες. Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύονται πολύτιμα, για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν χειραγωγημένους αγώνες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας περιλαμβάνουν επίσης την Υπηρεσία Πρόληψης της Απάτης (FPS=Fraud Prevention Service), μέσω της οποίας η Sportradar προσφέρει τα εργαλεία και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης που έχουν ήδη εφαρμοσθεί σε λίγκες και αθλητικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την επίγνωση του παράνομου στοιχηματισμού και των χειραγωγημένων αγώνων μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό.

Περισσότερες από 800 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες βασίζονται στην ευρύτητα των αθλητικών δεδομένων και στη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Sportradar στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Με έδρα στην Ελβετία, η Sportradar έχει γραφεία σε 30 πόλεις και απασχολεί πάνω από 1.300 έμπειρο προσωπικό σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Sportradar, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://security.sportradar.com/

 
   
 • ΟΠΑΠ
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • VODAFONE
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • Nike
  ΧΟΡΗΓΟΣ
 • Ζενίθ
  ΧΟΡΗΓΟΣ
 • AMSTEL
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Orbit
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • AEGEAN
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Prince Oliver
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • METROPOLITAN
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Vdel
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • AMISTIM
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Ostracon
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Human Tecar
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Αποστολή
  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΕ