Αρχική > Ε.Π.Ο. > Προγράμματα

Προγράμματα

Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 1900 12:00

 

UEFA Study Group

Ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια  της UEFA για την εκπαίδευση και εξειδίκευση εκπαιδευτών, προπονητών, στελεχών και εργαζομένων των Ομοσπονδιών-μελών  με στόχο την ανάπτυξη ειδικών τομέων, όπως είναι:

Η φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο
Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες
Η προπονητική στις υποδομές
Οι σχέσεις ποδοσφαίρου-κοινωνίας
Το γυναικείο ποδόσφαιρο
Η ενσωμάτωση & εκπαίδευση των προσφύγων μέσω του ποδοσφαίρου
Ο εθελοντισμός

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παίρνει μέρος  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από την πρώτη χρονιά υλοποίησής του, δηλώνοντας -στον τελευταίο διετή κύκλο- συμμετοχή σε σεμινάρια που αφορούν τη φυσική κατάσταση, την προπονητική στις υποδομές, την ανάπτυξη των φυτωρίων και τη σχέση ποδοσφαίρου-προσφύγων.

UEFA Grassroots Week

Ετήσιο πρόγραμμα της UEFA, σύμφωνα με το οποίο οι Ομοσπονδίες-μέλη διοργανώνουν, εντός ενός κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρονικού διαστήματος, εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση του αθλήματος σ τις μικρές ηλικίες (αγόρια & κορίτσια από δημοτικά σχολεία, πρόσφυγες, παιδιά με αναπηρία, κτλ) βάσει των αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διοργανώνει -σε συνεργασία με τοπικές ΕΠΣ, Πανεπιστήμια, φορείς και σωματεία- δράσεις υπό τον κεντρικό τίτλο «Hello Football Friend».

Elite Youth Football Coach Education & Development Tournament

Ειδικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποιεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έπειτα από έγκριση της UEFA,  και έχει ως αντικείμενο την  εκπαίδευση των προπονητών ακαδημιών και Ενωσιακών προπονητών μέσω αναπτυξιακών τουρνουά ομάδων φυτωρίων για την ανεύρεση ταλέντων και μαθημάτων -πρακτικών και θεωρητικών- από έμπειρους εκπαιδευτές της UEFA και της ΕΠΟ, συνδυάζοντας δράσεις που αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση του αθλήματος. Έναρξη προγράμματος 2017.

Women's Football Development Programme

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της UEFA για τη διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου, μέσα από ποικίλες δράσεις, όπως:

Αναπτυξιακά τουρνουά στις μικρές ηλικίες
Ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από επιστήμονες του χώρου
Προβολή του αθλήματος

UEFA Exchange Program

Πρόγραμμα της UEFA για την περαιτέρω εκπαίδευση των υποψήφιων προπονητών της ανώτατης κατηγορίας διπλώματος (PRO) όλων των Ομοσπονδιών-μελών.

«Πάσα στα θρανία»

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδιάζει να αποστείλει σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, που διαμένουν σε ακριτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπολογίζει ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» θα απευθυνθεί συνολικά σε περισσότερους από 6.500 μαθητές Δημοτικού έως τη λήξη του σχολικού έτους 2017-2018, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

(Bλέπε ενότητα «Αρχείο εκδηλώσεων)

   
 • ΟΠΑΠ
  ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • VODAFONE
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • Nike
  ΧΟΡΗΓΟΣ
 • Ζενίθ
  ΧΟΡΗΓΟΣ
 • AMSTEL
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • AEGEAN
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Prince Oliver
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • METROPOLITAN
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • Αποστολή
  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΕ
 • AMISTIM
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Ostracon
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
 • Human Tecar
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ